Weebly website builder

Weebly is een website builder waarmee je zonder technische kennis een website, webshop of blog maakt. Je kopieert en plakt d.m.v. het "drag & drop systeem" elementen die je nodig hebt voor je website. Een kind kan de was doen.

 

Weebly in het kort

Weebly is zeer makkelijk te gebruiken. De netjes ingerichte interface van Weebly zorgt ervoor dat je in een oogopslag kan zien wat het te bieden heeft. Links staan wat werkbalken waarmee de belangrijkste elementen van een website makkelijk te selecteren zijn. De tool is ook vertaald naar het Nederlands. Qua support bieden ze in ieder geval e-mail, een kennisbank en live-chat.

De SEO (zoekmachine-optimalisatie) is niet optimaal bij Weebly. Met Weebly kan je een fantastische website maken, geen twijfel mogelijk, maar je website zal bij Weebly voor een groot deel op Flash gebaseerd zijn. Het voordeel van Flash is dat qua presentatie schitterende sites gemaakt kunnen worden. Het nadeel van op Flash gebaseerde websites is dat de teksten nauwelijks te lezen zijn door Google-bots. Hierdoor bestaat je website in principe niet voor Google.

Bij website builder JouwWeb worden de websites echter niet met Flash opgebouwd. Deze worden gewoon door middel van codes opgebouwd die door Google gelezen kunnen worden en waardoor je website prima vindbaar is via zoekmachines. De websites die met JouwWeb gemaakt worden zullen dus een stuk beter vindbaar zijn dan websites die met Weebly gemaakt worden.

Qua prijs laat Weebly weinig los. Het is goed zoeken om transparantie te krijgen op dat gebied. Dus dit is de deal: ze hebben twee pakketten. Met hun Starter-plan van 4,00 per maand kan slechts de Weebly-reclame afgekocht worden en kan er toegang verkregen worden tot premium support. Met hun Pro-plan van 7,00 per maand komen er extra features bij, zoals een slideshow in de header en video-spelers. Er komen nog wel extra kosten bij voor je eigen domeinnaam. Die zullen rond de 10,00 per jaar bedragen.

In het kort is Weebly een van de betere website-builders. Ze zouden het aanschafproces alleen flink transparanter moeten maken. Er is geen andere manier om achter de prijs te komen dan het eerst als proef te proberen. Ook lijkt het aankopen van een domeinnaam en een e-mailbox nog altijd ingewikkeld. Maar voor de rest weten ze de gevoelige snaar te raken

 

Webshop maken met Weebly Website Builder

Heb je altijd al je eigen webwinkel willen hebben, maar was dit gewoonweg te duur? Voor de kleine ondernemer en Zzper kan je vanaf nu je eigen webshop maken met Weebly websitebuilder. Je eigen webshop heb je al voor €23,- per maand met het Zakelijke pakket waarmee je artikelen of producten kan plaatsen.

Denk je groter en wil je meer verkopen? Je kan altijd upgraden naar het Performence pakket van €42,- p/m inclusief geavanceerde e-commerce en marketing functies om jouw bedrijf te laten groeien

 

Heb je graag Nederlandse ondersteuning? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij JouwWeb, een uitstekende website-builder van Nederlandse bodem.

 

Gratis website maken met Weebly Website Builder

Naast de betaalde pakketten biedt Weebly je de vrijheid om deze website builder eens gratis uit te proberen en te testen. Op deze manier kan je zien of je er lekker mee kan werken. Een upgrade naar een betaald pakket is altijd nog mogelijk. Denk er wel aan bij een gratis website maken met Weebly dat je geen eigen domeinnaam krijgt, maar een subdomein. Bijvoorbeeld www.jouweigenwebsite.weebly.nl en NIET www.jouweigenwebsite.nl

Omdat Weebly geen geld verdient aan jou, maar jij wel gratis gebruik maakt van haar diensten kun je reclame verwachten bij de gratis Weebly versie. Houd hier dus rekening mee als je kiest voor een gratis website maken.


Liever een goedkope website laten maken door WebsitesSmaken?

Goedkoop je website laten maken kan ook bij WebsitesSmaken. Heb je te weinig tijd om zelf je eigen website te maken? Dan bouwen wij deze graag voor jou met de website builder van JouwWeb. Neem hiervoor gerust contact met ons op.