Geld verdienen met je eigen website

Zelf een eigen website maken is op zich al leuk, maar het wordt het een stuk leuker wanneer je er ook een leuk zakcentje mee kan verdienen. Hoe je precies geld kan verdienen met je eigen website leggen we hier stap voor stap uit.

Geld verdienen met Google AdSense op je website

Je kent het vast wel die kleine Google adsense 'reclame blokjes' op een website met een kleine toeter en X rechtsboven. Dit is het reclamenetwerk van Google en iedereen met een eigen website kan zich hier gratis voor aanmelden. Je kan hier geld mee verdienen wanneer men op een van deze advertenties klikt. Je wordt betaald per klik en is eigenlijk alleen aan te raden wanneer er ontzettend veel bezoekers per dag op jouw website komen. De vergoeding per klik is namelijk een paar cent en eigenlijk pas rendabel bij een hoog bezoekersaantal op je site.

 

Geld verdienen als affiliate publisher

Een betere manier (vinden wij) om inkomsten te genereren op je website is door affiliate publisher te worden. Je vraagt je zeker nu af als beginner, wat is een publisher? Een publisher is iemand die advertenties van adverteerders op zijn of haar eigen website, blog, vlog of social mediakanaal plaatst. Je krijgt dan betaald per verkocht product of dienst met een voorafgesproken bedrag. Dit kan je doen d.m.v. het plaatsen van banners, links verwerken in je tekst of een foto maken van een product of dienst met een link waar mensen op kunnen klikken, zodat ze uitkomen bij de adverteerder.

 

Geld verdienen via een affiliate Netwerk

Om geld te kunnen verdienen als publisher, moet je je aansluiten bij een affiliate netwerk. Zo'n netwerk is de bemiddelaar tussen adverteerder en publisher en houdt alles voor jou als publisher als voor de adverteerder bij. Als je een sale of lead hebt wordt dit bijgehouden in hun systeem maar ook geavanceerde technieken als tracking en cookies.

Zo'n affiliate netwerk heeft jaren lang ervaring hiermee en verdient op deze manier haar geld met de lead of sale die jij hebt gemaakt met je website.

 

Geld verdienen via een Partnerprogramma

Sommige bedrijven kiezen ervoor om geen gebruik te maken van zo'n affilaite netwerk, maar hebben zelf haar eigen partnerprogramma. Op deze manier spreken we van affiliate in eigen beheer. 

 

Geld verdienen met thuiswerk

Wanneer je de zin of slogan 'geld verdienen met thuiswerk' hoort denk je al snel aan spullen inpakken, brieven vouwen, folders sorteren etc. Maar het 'nieuwe' thuiswerk van nu is geld verdienen met je eigen website, blog, vlog of social mediapagina.

'Het beste advertentiekanaal van nu zijn de publishers!'