Gratis meer Likes met de Facebook uitnodigings knop

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 16:40

Snel meer én gratis likes voor je Facebookpagina binnenhalen? Daar zijn veel strategieën en mogelijkheden voor. Het liefst wil je Facebook likes van mensen die binnen je doelgroep passen, of tenminste interactie hebben met je pagina. Een van de mogelijkheden om snel meer likes te krijgen, is voor veel mensen een onbekende functionaliteit. Lees daarom snel verder...

Gratis Facebook "uitnodigen-knop"

Deze onbekendere gratis functie van Facebook is niet verstopt, maar wel discreet weergegeven. Op het moment dat er reacties en likes komen op een van je berichten, bestaat er de mogelijkheid hierop te klikken.

Uitnodigen knop Facebook

 

Reacties op Facebook post

Dit zijn mensen die zowel je pagina liken, als mensen die organisch of betaald je bericht hebben gezien en hebben gereageerd. Zodra je erop klikt, bestaat er deze volgende mogelijkheid:

 

likes uitnodigen Facebook

Is deze Facebook "uitnodigen-knop" echt GRATIS?

Het is een functionaliteit die Facebook zelf gratis aanbiedt. Voor zover bekend, zijn er geen limieten voor het aantal uitnodigingen ingesteld. Wel zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Timing is cruciaal voor meer gratis Facebook likes

Nodig je mensen uit die pas net op een item hebben gereageerd, of kun je hier beter wat tijd overheen laten gaan? Het kan redelijk indringend overkomen als je een paar uur na een reactie op een post een uitnodiging stuurt. Je zult voor jezelf moeten testen hoeveel tijd je ertussen wil laten en wat voor jouw pagina de beste termijn is.

2. Overdrijf niet met gratis Facebook uitnodigingen voor meer likes

Er zijn voor zover bekend geen limieten voor gratis Facebook uitnodigingen per dag, maar ga wel uit van een "normaal gebruik". Oftewel ga niet lopen overdrijven, zodat het op spam gaat lijken. Het is beter om de uitnodigingen te spreiden over een langere periode, dan om dit op een kort piekmoment te doen. Uit een aantal testen hebben we gekeken waar de ‘limiet’ lag en dit was rond de 200-300 uitnodigingen.

Teveel uitnodigingen verzonden Facebook pagina

De melding: te veel uitnodigingen verzonden

3. Eenmaal andermaal

Net als bij de functionaliteit om vrienden uit te nodigen voor je Facebookpagina, kun je ook hier eenmalig uitnodigen. Het risico bestaat wel dat mensen die je uitnodigt ervoor kiezen geen updates meer van je pagina te ontvangen. Maak er dus wijs gebruik van.

Conclusie over de gratis "uitnodigen-knop" van Facebookpagina’s

Deze onderbelichte functionaliteit heeft in korte tijd voor veel extra gratis likes gezorgd voor een van onze klanten met een vakantiehuis op Terschelling en ik raad iedereen aan dit meteen toe te passen. Naast extra Facebook likes kwamen er ook meteen reacties op eerdere posts én extra verkeer naar de website. Waar je bij betaalde campagnes zeker minimaal 25 eurocent, maar ook wel 1 euro per like kwijt kunt zijn, is dit een erg interessante en ook nog gratis optie om meer likes en volgers te krijgen op jouw Facebookpagina.

 

Nu we het toch over gratis Facebook likes hebben gehad, zou het natuurlijk leuk zijn om onze Facebookpagina even "gratis" te liken! ;)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.