Welke Website Builder kiezen voor het maken van je Site?

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:38

Hedendaags bestaan er tientallen website builders om je eigen site mee te maken, maar welke moet je nu kiezen? Hier lees je welke je het beste kunt gebruiken voor een webshop, blog, vlog of persoonlijke website.

Waarom kiezen voor een Website Builder?

Ben je een beginner wat betreft het maken van een website en heb je geen verstand van coderen? Dan is een website builder een hele verademing voor je. Een website laat maken door een webdesigner of internetbureau wordt in de meeste gevallen gemaakt met CMS systemen, zoals Wordpress, Drupla of Magento. Op zich niks mee, maar wel als webcodes zoals html, .. jou niks zeggen. Na oplevering van je nieuwe website is het systeem wel zo gemaakt voor je dat ook jij er in kan werken. Echter schuilen er wel 2 grote nadelen bij het laten maken van een website:

  1. Een groot nadeel hiervan is echter dat dit soort CMS systemen ontzettend veel updates nodig hebben door de vele plug-ins waarop je site o.a. op draait. In het ergste geval zelfs dagelijks! (Doe je dit niet of niet goed dan loopt je site niet goed meer of is minder beschermd tegen bijvoorbeeld hackers.) 
  2. Het 2e nadeel bij het laten maken van je site zijn de (dure) onderhuidscontacten bij een internetbureau. Steeds vaker zie je dat webdesignbureau's goedkoper een site voor je willen laten bouwen, maar dan wel in combinatie van 'onderhoudscontracten'. Ze updaten o.a. jouw plug-ins etc. 

Kies daarom liever voor een website builder. Je hebt dan alles zelf in de hand en je hebt geen last van (dagelijkse) updates of dure contracten. Je eigen website maken kan al voor een paar euro per maand en die zien er behoorlijk professioneel uit!

 

Welke Website Builder kiezen om een Gratis website mee te maken?

Niet bij elke website builder kan je een gratis website maken. Daarom zetten wij ze hier even op een rijtje:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.