Wat is een goede website builder voor een eigen website?

Gepubliceerd op 23 januari 2017 om 21:11

Je wilt een eigen website maken, maar je vraagt jezelf af: "wat is een goede website builder?" Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel sitebuilders waarmee je zonder technische kennis je eigen website mee kan bouwen. Je kan dan beter de vraag stellen "voor welke doeleinden heb ik een site nodig?" Vanuit deze vraag is een antwoord geven makkelijker.

De verschillende soorten website builders hebben allen één ding gemeen, iedereen kan zonder coderen een eigen website maken. Bij website Software zoals Wordpresss, Drupal of Joomla is enige kennis van HTML nodig. Niet voor niks zijn website builders dan ook zonder meer razend populair onder de beginnende website bouwers, particulieren en zelfs startende ondernemers. 

 

Let op dataverkeer en opslag bij het kiezen van een website builder

Naast het feit dat je geen technische kennis nodig hebt bij het maken van je eigen website zijn de maandelijkse kosten relatief laag. Voor een paar euro per maand is je website online. Dit is dus inclusief webhosting en dataverkeer en opslag. Deze laatste twee verschillen nogal per website builder. Bij de ene sitebuilder krijg je een beperkt aantal gigabyte aan opslag voor teksten en foto's en bij de ander is het dataverkeer beperkt. 

Met een beginnende website hoef je je niet direct druk te maken om jouw dataverkeer, want je website zal in beginsel nog geen duizenden bezoekers per dag aantrekken, maar voor later wel een aandachtspunt. Wel is het raadzaam om te weten hoeveel gigabyte aan opslag je maximaal kunt gebruiken. Heb je aardig wat pagina's met foto's en misschien wel video's geüpload dan kan het aardig snel gaan met jouw opslag. 

 

Website builder met onbeperkte opslag en dataverkeer

Op de meeste website builders zit een beperking of limiet op het dataverkeer en opslag. Een sitebuilder waarmee je een onbeperkt aantal bestanden mag plaatsen en waar geen beperking zit op dataverkeer is JouwWeb. Natuurlijk wel volgens het "fair use policy". Jouw website mag andere websites op dezelfde server niet gaan vertragen. Dit zal echter alleen gebeuren wanneer je extreem te werk zal gaan, maar dit zal eigenlijk niet snel gebeuren. JouwWeb geeft ook aan dat het nog nooit nodig is geweest om iemand een halt toe te roepen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.