Website maken - Zelf doen of website laten maken?

Gepubliceerd op 22 februari 2017 om 19:32

Steeds meer mensen hebben een eigen website nodig. Als zelfstandig ondernemer kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een eigen website, maar er zijn bijvoorbeeld ook steeds meer mensen die een blog willen beginnen. Ook dan heb je een mooie, professioneel uitziende website nodig. Een website laten maken door een webbouwer is echter duur, zeker voor startende ondernemers en voor mensen die hun website meer als hobby zien. Zelf een website maken is dan de optie die overblijft.

Eenvoudig je eigen website maken

Zelf je eigen website maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er bestaan namelijk website builders waarmee zonder technische kennis een website maken een eitje is. De sitebuilders die worden aangeboden door WebsitesSmaken beschikken allemaal over een handig drag and drop-systeem, waarmee je elementen op de gewenste plek kan slepen. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren. Met deze websitemakers kun je niet alleen blogs of een website maken, maar zelfs een eigen webshop. Mocht je graag wat tips krijgen, dan kun je bij WebsitesSmaken gratis een cursus website bouwen volgen. Hierin leer je hoe je een website het beste kan bouwen om hoog in de organische zoekresultaten van Google te komen.

 

Website templates

Het ontwerpen van een mooie website is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Gelukkig hebben de websitebuilders die WebsitesSmaken aanbiedt bestaande website templates die je kunt gebruiken als startpunt voor jouw website. Heel handig hierbij is dat de website templates allemaal een responsive design hebben. Dit betekent dat de website zich automatisch zal aanpassen aan de grootte van het scherm waarop deze wordt bekeken. Zo ziet je website er ook mooi uit op tablet en mobiel. Dit is heel belangrijk, omdat websites tegenwoordig steeds vaker op mobiel en tablet worden bekeken. Als je website er dan niet goed uitziet of niet goed werkt, dan raak je mogelijk onnodig een klant kwijt.

 

Gratis website maken

Voor het gebruik van een websitebuilder betaal je vaak een klein bedrag. Je kunt bij sommige aanbieders ook een gratis website maken. Dit is ideaal om verschillende websitebuilders uit te proberen of als je weinig eisen stelt aan je website. Met een gratis versie kun je vaak grotendeels hetzelfde als met een betaalde versie, maar je krijgt meestal geen eigen domeinnaam en geen eigen mailbox. Het kan ook zijn dat er reclame op je website komt te staan. Per sitebuilder verschilt tot welke opties je toegang hebt in de onbetaalde versie.

 

Toch een website laten maken?

Als je het toch niet ziet zitten om je eigen website te maken of je hebt hiervoor simpelweg geen tijd, dan kun je bij WebsitesSmaken ook een website laten maken. Dit wordt gedaan met de website builder van JouwWeb.

Na oplevering van de website kun je de website zelf nog uitbreiden of up-to-date houden. Je zit niet vast aan een contract, maar je betaalt alleen een bedrag per maand voor het gebruik van de websitebuilder. WebsitesSmaken is de goedkoopste websitebouwer van Nederland. Een website laten maken kan al vanaf € 129 exclusief BTW. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.