Oplichting met domeinnaam verkooptruc - Pas hiermee op!

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 12:55

Bent u benaderd door een telefonische verkoper om een extra domeinnaam te kopen naast uw huidige .nl extensie? Trap er niet in! Lees snel verder waarom je hiervoor op moet passen...

Oplichting met telefonische verkoop van domeinnamen

U heeft net een nieuwe website laten maken of een eigen website gemaakt en na de lancering hiervan wordt u benaderd door een telefonische verkoper. Deze, vaak mannelijke, telefonische verkoper van een hostingbedrijf probeert u wijs te maken dat een ander bedrijf uw domeinnaam wil claimen in de .com extensie. Om dit te voorkomen moet u snel beslissen en zal het hostingbedrijf ervoor zorgen dat u ook eigenaar wordt van de .com versie voor "slechts" € 17,- per jaar.

Het overkwam een klant van ons. Deze klant belde ons om te vragen of het verstandig was om hiermee in zee te gaan. Wij hebben de klant geïnformeerd dat dit pure oplichting is en naar aanleiding hiervan hebben we besloten om een artikel te schrijven over deze listige vorm van domeinnaam verkoop per telefoon.

Deze telefonische domeinnaam verkooptruc werd gedaan door het bedrijf abc domeinhosting. Het internet staat overigens al vol met de oplichtingspraktijken van dit bedrijf. 

Domeinnaam oplichting voorkomen

Vaak voelt de verkoper van domeinnamen wel aan of u als klant een leek bent of niet op het gebied van websites en domeinnamen. Over het algemeen kunt u als klant stellen dat u hier te weinig kennis over heeft. Volg daarom, zoals met alles, dan ook altijd uw gevoel en beslis dus NOOIT direct!

De verkoper weet namelijk dat als u niet direct een domein koopt, de verkoop hiervan vrijwel nihil is. Daarom moet u als potentiële klant snel beslissen. Raadpleeg altijd eerst Google om informatie in te winnen of benader uw websitebouwer. Dan ziet of hoort u vrij snel dat het hier gaat om pure oplichting van domeinnamen verkoop

Kortom, wij zijn niet tegen het verkopen van domeinnamen, maar wees gewoon eerlijk tegen de klant en lieg ze niet voor met "mooie verhaaltjes". Zoals het bekende gezegde luidt: "eerlijkheid duurt het langst".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.