Waar kan ik een eigen website maken?

Gepubliceerd op 23 februari 2017 om 14:33

Een eigen website maken wordt steeds populairder. Niet zo gek, want er bestaan tegenwoordig veel handige websitebuilders waarmee je ook zonder technische kennis een mooie website of blog kunt maken. Een eigen website maken bespaart vaak een hoop geld, omdat een website laten bouwen door een webbouwer doorgaans behoorlijk duur is. Met een websitebuilder betaal je alleen een vast bedrag per maand voor het gebruik van de builder. Die kosten vallen erg mee. Met sommige pakketten kun je ook een gratis website maken. Je beschikt dan meestal wel over minder functionaliteiten. Maar wat is nou een goede en handige websitebuilder? WebsitesSmaken heeft de beste sitebuilders voor je verzameld.

Websitebuilders en website templates

Enkele bekende websitebuilders zijn JouwWeb, Wix, Strato en Jimdo. Er bestaan echter nog vele andere. Op WebsitesSmaken lees je de voor- en nadelen van elk pakket. Wat de builders gemeen hebben is dat zij beschikken over verschillende website templates. Deze kun je gebruiken voor het bouwen van jouw eigen website, zodat je niet zelf een ingewikkeld ontwerp hoeft te maken. Alle templates beschikken over een zogeheten responsive design. Dit houdt in dat het design van de website templates zich automatisch aanpast aan het scherm waarop de website wordt bekeken.

Websites worden tegenwoordig meer en meer op de smartphone en tablet bekeken en dan is het belangrijk dat de site er ook op een kleiner scherm goed uitziet en goed functioneert. Je wilt immers geen klanten mislopen omdat zij informatie niet kunnen vinden of omdat een knop niet goed werkt.

 

Eigen Webshop maken

Met de handige websitebuilders kun je niet alleen een gewone blog of eigen website maken, je kunt er ook eigen webshops mee bouwen. Ook dit gaat heel eenvoudig met een drag and drop systeem, waarmee je alle gewenste elementen op de juiste plaats sleept. Je hebt geen technische kennis nodig om zelf een webshop te bouwen. Goede sitebuilders om een eigen webshop mee te maken zijn bijvoorbeeld:


Het grote verschil met een "normale website" is dat een webshop moet beschikken over een e-commerce module, zodat klanten een aankoop kunnen voltooien op de website. In Nederland is iDEAL de meest gebruikte betaalmethode online, dus het is sterk aan te raden om de optie om te betalen met iDEAL aan te bieden in je webshop. Daarnaast is het aan te bevelen om te kunnen betalen met een creditcard.

 

Kan ik bij WebsitesSmaken ook een website laten maken?

Als je geen tijd of zin hebt om zelf een eigen website te maken, dan kun je ook een website laten maken. WebsitesSmaken is zelfs de goedkoopste websitemaker van Nederland. Voor slechts € 129,- exclusief BTW kunnen wij al een website voor je maken via het systeem van JouwWeb.

Dit betekent dat je na oplevering de website zelf kunt onderhouden en uitbreiden. Je betaalt enkel een vast bedrag per maand voor het pakket dat je gebruikt. De kosten verschillen per pakket en hangen ook af van de functionaliteiten die je wilt kunnen gebruiken, maar voor minder dan een tientje per maand kun je al een website hebben.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.